· Köszöntõ
· Alapfogalmak
· Lelkivilág
· Italismeret
· Gin
· Tequila
· Whisky - Whiskey
· Vodka
· Rum
· Cognac
· Ha nagyobb a társaság
· Pousse Cafe
· Alkoholmentes cocktailok






Partnerünk:


Lajsz András új étterme!

 

Ajánlatkérés:
Rendezvény típusa
Várható létszám
Ajánlatkérő neve
Ajánlatkérő email-címe
Ajánlatkérő telefonszáma
Üzenet

Alapfogalmak

Bártípusok

    American
    Cocktail-drink bar
    Hotel bar
    Dancing bar
    Nightclub
    stb.

A Barman

Udvariasság
Határozottság
Kapcsolatteremtés
Kreativitás

Eszközök

    - Segéd-jégkockák
    - Shaker
    - Keverőpohár
    - Jéglapát
    - Jégtartó
    - Jjégfogó
    - Bárkanál
    - Bárkés
    - Vágódeszka
    - Electric mixer
    - Hamilton Beach
    - Szerecsendió reszelő
    - Spirálszűrő
    - Spirálvágó

 

- Dugóhúzó
- Dugófogó
- Gyümölcsprés
- Keverőpálca
- Szívószál
- Koktélnyárs
- Jégdaráló
- Jjégtörő kalapács
- Palackzár
- Kiöntő dugó
- Nyomófa
- Konzervnyitó
- Pezsgőhűtő
- Csipesz

Természetesen minden koktél alapja a sok, tiszta jég.


Poharak
Esztétikai és élvezeti hatással is bírnak.

Tumblerek:      

kicsi /16 cl/

  • toddy-k
  • gyümölcslevek
  • zöldséglevek
  • sourok

közepes /20 cl/

  • fizzek
  • egg nogg

nagy /28 cl/

  • highball
  • long drink
  • fancy

túlméretes /40 cl/

  • slimy
  • old fashioned /32 cl/

Borospoharak:

  • fehér
  • vörös
  • kóstolós
  • tokajis
  • sherrys
  • portóis

Pezsgőspoharak:

  • kehely
  • flőte

 

Likőröspoharak:

  • 2-6 cl
  • Fancy

Konyakos, párlatos poharak:

  • klasszikus konyakos
  • tulipán

Söröspoharak:

  • 2 dl-től 1 l-ig

Különleges poharak:

  • Irish coffee
  • punch
  • bowle
  • stb.

Koktélos poharak:

  • martinis
  • Y / ipszilon
  • Fancy

 


Kiegészítők

Kiegészítő italok

  • gyümölcs- és zöldséglevek
  • szénsavas üdítők
  • ásványvizek

Egyéb kiegészítők:

  • Angostura bitter
  • Orange bitter
  • Coconut cream
  • tejszín
Szirupok:
  • grenadin /gránátalma/
  • menta
  • gomme /cukorszirup/
  • orgeat /mandulatej/
  • cordial lime juice /roses lime juice/
  • egyéb gyümölcsszirupok
Fűszerek, ízesítők:
  • zellersó
  • bors
  • tabasco
  • cukor
  • nádcukor
  • Worcestershire sauce
  • szerecsendió
  • egyéb fűszerek /szegfűszeg, fahéj, stb./
  • gyümölcsök
  • citrusfélék
Díszítések:
  • gyümölcsök
  • déligyümölcsök
  • citrusfélék
  • lime
  • mentalevél
  • citromfű
  • koktélcseresznye /zöld, piros, stb./
  • olívabogyó
  • ehető virágdíszek

Profik esetében csak ehető díszeket használunk, de természetesen baráti körben "fancy" drink esetében kiegészítőként mást is használhatunk. A díszítéseknél nagyon fontos, hogy karakterében, ízben, illatban, színben passzoljon az elkészített italunkhoz. Pl.: egy ananászos italnak egy feldíszített ananászcikkely.



InterStat.hu
©2007 Lajsz András
design & power - ewds