· Köszöntõ
· Alapfogalmak
· Lelkivilág
· Italismeret
· Gin
· Tequila
· Whisky - Whiskey
· Vodka
· Rum
· Cognac
· Ha nagyobb a társaság
· Pousse Cafe
· Alkoholmentes cocktailok






Partnerünk:


Lajsz András új étterme!

 

Ajánlatkérés:
Rendezvény típusa
Várható létszám
Ajánlatkérő neve
Ajánlatkérő email-címe
Ajánlatkérő telefonszáma
Üzenet

Az italok és fogyasztóik lelkivilága

  • vendég pszichológia
  • kreativitás
  • italismeret
  • bázisitalok
  • likőrök

A koktéloknak, illetve long drink-eknek összesen öt összetevőjük lehet, beleértve a cseppeket, szirupokat, egyéb ízesítőket, kiegészítő italokat is. Ezek a kiválasztott bázisital gerincére épülnek fel. A maximum öt összetevőből elkészült, feldíszített italnak tükröznie kell azt a harmóniát, mely az ital készítője és fogyasztója között jött létre.
Ügyeljünk a színekre, passzoljon a vendég mentalitásához. Vegyük figyelembe a helyet, ahol csináljuk, a napszakot és hogy étkezés előtt, után, illetve két étkezés között fogyasztjuk-e.

Alapitalok:

  • vodka
  • gin
  • whisky
  • rum
  • cognac /brandy/
  • pálinkák /pl. tequila/
  • likőrök /pousse-cafe-k/
  • külön kategória
  • pezsgők
  • különleges borok /sherry, portwine/
  • kávék
  • vermouth-ok
  • bitterek

Koktélkategóriák

  • aperitif: étkezés előtt
    • édes
    • száraz
  • digestív: étkezés után
    • általában édes
  • long drink:
    • kevés alkoholtartalmú,
    • üdítő jellegű hosszú ital
  • alkoholmentes:
    • szénsavas
    • szénsavmentes
  • pezsgőkoktélok
  • bowlék /punch-ok: hideg, meleg/
  • kávékoktélok


InterStat.hu
©2007 Lajsz András
design & power - ewds