· Köszöntõ
· Alapfogalmak
· Lelkivilág
· Italismeret
· Gin
· Tequila
· Whisky - Whiskey
· Vodka
· Rum
· Cognac
· Ha nagyobb a társaság
· Pousse Cafe
· Alkoholmentes cocktailok


Partnerünk:


Lajsz András új étterme!

 

Ajánlatkérés:
Rendezvény típusa
Várható létszám
Ajánlatkérő neve
Ajánlatkérő email-címe
Ajánlatkérő telefonszáma
Üzenet

Pousse Cafe

Harry Johnson 1869-ben New Orlans-ban egy cocktail versenyen alkotta meg a kevert italok külön osztályát, melynek lényege, hogy különböző fajsúlyú italokat úgy öntenek egymásra, hogy azok ne keveredjenek. Ez komoly dolog, ugye? Úgy kell kevert italt készíteni, hogy azt nehogy összekeverjük. Mindenesetre elkészítésénél nagyon fontos, hogy ne csak a különböző színekre összpontosítsunk, hanem az íz hatást is vegyük figyelembe. Segédeszközként használhatunk egy kávéskanalat, melyről szépen egymásra csurgathatjuk a különböző színű italkölteményeket. Ezen italok elkészítésénél nagyon fontos, hogy ne remegjen kezünk, de ha a bennünk lévő egészséges drukk miatt mégsem tudunk megálljt parancsolni eme végtagunknak, akkor a második próbálkozás után a shakerünket töltsük fel jéggel, öntsük hozzá a Pousse Cafe alkotóelemit, rázzuk össze, s öntsük ki cocktailos pohárba.


Ezen italkategória játék a kreativitással.

Az ital fogyasztásánál nélkülözhetetlen a szívószál. Ma már ismét kezdenek divatba jönni e folyékony remekművek, melyek közül a két legdivatosabb:

 • Véres agy:
  2 cl gránátalma szirup
  2 cl Archer’s Peach
  2 cl Bailey’s
 • B 52
  2 cl Kahlua (Mexikói kávé likőr)
  2 cl Bailey’s
  2 cl Cointreau vagy Grand Marnier


A cocktail tetején lévő Cointreaut meggyújtjuk, s a vendégnek a szívószállal gyorsan kell az italt kiszippantania, mert a műanyag elolvad.InterStat.hu
©2007 Lajsz András
design & power - ewds